Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK
Offerte aanvragen   arrow

Thuisbatterijen

Solarshine B.V. biedt met de slimme thuisbatterij Sessy een efficiënte manier om energiekosten te besparen en inkomsten te genereren via dynamische energiecontracten. Sessy laadt op tijdens goedkope stroomuren en levert energie tijdens piekuren, wat besparingen oplevert en de terugverdientijd van de batterij verkort naar ongeveer zeven jaar. Overtollige stroom kan tegen actuele prijzen teruggeleverd worden aan het elektriciteitsnet.

Sessy optimaliseert het energiegebruik door de opbrengst van zonnepanelen, de batterij en het huishoudelijk verbruik te meten en aan te passen. Via samenwerking met Frank Energie kunnen gebruikers vanaf mei 2024 op de onbalansmarkt handelen, waardoor extra inkomsten mogelijk zijn.

Sessy biedt twee modi:

– Dynamische modus: Past zich automatisch aan uurprijzen aan, ook zonder zonnepanelen.
– Nul-op-de-meter modus: Slaat overdag overtollige energie op voor gebruik ’s avonds en ’s nachts.

Daarnaast ondersteunt SessyConnect integratie met meerdere energieleveranciers voor flexibiliteit in energiecontracten. Het systeem is schaalbaar en kan uitgebreid worden om aan toekomstige energiebehoeften te voldoen.

De investering voor een Sessy thuisbatterij is €4500,- incl. BTW. De BTW kan teruggevraagd worden als je een dynamisch contract hebt.

Btw op Sessy thuisbatterij terugvragen, het kan vanaf nu!

Goed nieuws voor iedereen die overweegt een slimme thuisbatterij aan te schaffen, of al een slimme thuisbatterij heeft. Recentelijk is bekend geworden dat consumenten de btw op de aankoop van een thuisbatterij in principe kunnen terugvragen bij de Belastingdienst. Dit is de eerste subsidie op thuisbatterijen voor consumenten. Dit geldt zowel voor mensen die al zonnepanelen hebben als voor diegenen die alleen een thuisbatterij willen aanschaffen. Onze partner De Centrale heeft dit mogelijk gemaakt en helpt je hier graag bij.

Waar moet je aan voldoen om je btw voor een thuisbatterij terug te krijgen?

  • Je hebt een dynamisch energiecontract

Je hebt een contract nodig bij een energieleverancier die dynamische tarieven hanteert en dit contract moet op jouw naam staan.

  • Je Sessy thuisbatterij draait op de dynamische modus

De mogelijkheid om BTW terug te krijgen via De Centrale is exclusief voor thuisbatterijen die geïnstalleerd zijn met slimme aansturing. Dit systeem zorgt ervoor dat energie voordelig wordt ingekocht en tegen een hogere prijs wordt verkocht.

  • Je heb nog geen gebruik gemaakt van de Kleine Ondernemersregeling (KOR)

Een andere voorwaarde is dat de aanvrager zelf nog niet eerder btw op bijvoorbeeld zonnepanelen terug heeft gevraagd. Het kan zijn dat je de btw terug hebt gevraagd bij de aanschaf van bijvoorbeeld zonnepanelen.

Voldoe je niet aan een van deze voorwaarden? Geen probleem, De Centrale BTW Teruggave kan je misschien toch ondersteunen. Neem hiervoor contact met hun op.

Meer weten over duurzame energie? Schrijf u dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.